Isolatie

We kennen allemaal wel de reclame over spouwmuurisolatie met die schattige gebreide tochtstriphondjes. Ook kunnen we er ons allemaal wel iets bij voorstellen dat het beter is om energie niet te hoeven gebruiken, dan te besparen op energie door een zuinigere CV-ketel.

De beste besparing is energie die je niet gebruikt.

Door je huis goed te isoleren voorkom je dat het snel afkoelt en dus doe je langer met de verwarmde lucht en dus duurt het langer voor de CV-ketel weer aanslaat.

Maar hoeveel bespaar je nu door muurisolatie? Wat is het effect van vloerisolatie? en hoeveel levert het voorkomen van tocht op?

In euro’s graag!

De verlaging in gasverbruik en verminderde CO2 uitstoot is natuurlijk heel belangrijk voor moedertje natuur, maar dat zegt ons niet zo veel. Hoeveel CO2 is veel? Hoeveel KWh is vergelijkbaar met een kuub gas. De prijs van een kuub varieert en is niet overal en altijd het zelfde. Dit geld ook voor een KWh elektriciteit. Dus besparing uitdrukken in euro’s is niet helemaal zuiver, maar het is wel makkelijker om dingen te vergelijken. Ook is het wel handig om snel te weten hoe lang je er over doet om de kosten van een besparing terug te verdienen.

Meer over mogelijkheden van isolatie vindt u bijvoorbeeld op https://www.isolatie-info.nl

Deel deze info!