PV (zonne) panelen worden goedkoper!

EU verlaagt minimumimportprijs definitief: 37 en 42 eurocent per wattpiek

De Europese unie heeft jarenlang import van Chinese zonnepanel belast en een minimum importprijs afgedwongen. De Europese commissie heeft nu besloten dit beleid af te bouwen. De minimumimportprijs gaat van 46 eurocent per 1-10-2017 naar respectievelijk 37 en 42 eurocent per wattpiek voor multi- en mono-kristallijne zonnepanelen. De EU verlengde afgelopen maart de importheffingen met 18 maanden. Daarbij werd bovendien afgesproken dat de EU voornemens is de heffingen via een 3-maandelijkse aanpassing uit te faseren. Daar geeft de Europese Commissie nu gehoor aan. Per 1 oktober wordt de minimumimportprijs daardoor met 4 tot 9 eurocent verlaagd van. De huidige importprijs bedraagt nu namelijk 46 eurocent per wattpiek voor alle typen panelen, en gaat per 1-10-2017 naar 42 en 37 eurocent Mono – en Multi kristallijne zonnepanelen. In stapjes van drie maanden gaat daar tot juli 2018 nog eens 4 tot 7 eurocent af naar 38 en 30 eurocent. PV panelen worden weer eens goedkoper!